Порошенка і ще 80 депутатів Ради за прогули позбавили виплат на понад 3 мільйона гривень

Порошенка і ще 80 депутатів Ради за прогули позбавили виплат на понад 3 мільйона гривень

Колишнього президента України, а нині депутата Верховної ради Петра Порошенка, голову партії “Слуга народу” і заступника голови однойменної фракції Олександра Корнієнка і ще 79 депутатів позбавили права на відшкодування витрат на загальну суму понад 3 млн гривень ($ 125 тисяч) через прогули.

Про це повідомило інформаційне управління Ради.

“Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради України від 13 грудня 2019 року” про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за листопад 2019 року “припинено відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, 81 народному депутату України на суму 3 млн 60 тис.”, – йдеться у відповіді управління на запит видання УНН.

Відзначається, що залишки асигнувань на реєстраційних рахунках в кінці поточного року будуть списані в дохід державного бюджету. Зараз виплати депутату Ради, пов’язані з здійсненням повноважень народного обранця, складають близько 30 тисяч гривень.

12 вересня Верховна рада прийняла закон про позбавлення народних депутатів України фінансового забезпечення за прогули. Відповідно до закону, депутату не відшкодовуються витрати за календарний місяць на здійснення депутатських повноважень у разі, якщо він без поважних причин не брав участі в роботі третини пленарних засідань або половині засідань комітетів.

Поділитись