Помпео звинуватив Байдена в ослабленні економіки США

Помпео звинуватив Байдена в ослабленні економіки США

Цілий ряд кроків адміністрації нового президента США Джо Байдена приведуть до ослаблення економіки Сполучених Штатів, давши переваги Китаю.

Про це заявив екс-держсекретар США Майк Помпео на конференції консервативних кіл країни в Орландо.

Помпео нагадав, що нова адміністрація відмовилася від будівництва нафтопроводу Keystone XL з Канади в США, що «знищило» 10 тис. робочих місць.

За його словами, спецпосланець президента США з питань клімату Джон Керрі впевнений, що не отримали роботу на нафтопроводі американці, «підуть робити сонячні батареї». Помпео запевнив, що такого не станеться.

«Можете не сумніватися, що в Америку, як ніколи раніше, хлинуть дешеві сонячні батареї з Китаю. Сполученим Штатам це не принесе нічого хорошого», – анонсував колишній держсекретар.

Помпео підкреслив, що попередня адміністрація не дозволила КНР «відбирати робочі місця» американців, наполягаючи на «справедливій ​​торгівлі на основі принципу взаємності».

Колишній держсекретар прокоментував і повернення Штатів в Паризька хартія по клімату. На його думку, Пекін вкрай цьому радий, а ось «американські трудяги програли». Він нагадав, що адміністрація Дональда Трампа наполягала на тому, що згадана угода дуже невигідно для американської економіки.

Поділитись