Помпео заявив, що Трамп не тиснув на Зеленського у липневій розмові

Помпео заявив, що Трамп не тиснув на Зеленського у липневій розмові

У липневій розмові президентів США Дональда Трампа і України Володимира Зеленського не було нічого поганого, що вказувало б на бажання президента США шантажувати Київ. Про це заявив в інтерв’ю телеканалу Fox News держсекретар Майкл Помпео.

“Я знаю тільки те, що чув цю розмову по телефону і вважав, що президент [Трамп] впорався належним чином”, – зазначив держсекретар. Він акцентував увагу на тому, що саме адміністрація Трампа, а не його попередника Барака Обами надала оборонне озброєння Україні.

“Ця телефонна розмова відповідала усім настановам, виробленим давно під час серії бесід з президентом Трампом, присвячених виробленню [зовнішньополітичного] курсу. Наш курс по відношенню до України був ясний завжди. У президента були реальні підстави для занепокоєння про те, що європейці вкладалися недостатньо, а ми виділяли більше своєї справедливої ​​частки”, – додав Помпео.

Його попросили прокоментувати свідчення в Конгресі США співробітника Ради національної безпеки Білого дому Александера Віндмана, який у вівторок стверджував, що ключові слова в опублікованій стенограмі липневої телефонної розмови Трампа і Зеленського були пропущені. Держсекретар поскаржився, що не може виступати з коментарями, тому що не ознайомився з показаннями Віндмана. Помпео пояснив це тим, що демократи проводять слухання в Палаті представників в рамках процедури імпічменту в закритому режимі і не допускають представників Держдепартаменту.

Фото EPA-EFE.

Поділитись