Помпео пояснив санкції США проти ще однієї “дочки” компанії “Роснефть”

Помпео пояснив санкції США проти ще однієї “дочки” компанії “Роснефть”

США ввели санкції відносно ще однієї дочірньої структури «Роснефти» – TNK Trading International S.A. – для примусу президента Венесуели Ніколаса Мадуро до переговорів.

Про на своїй сторінці в Twitter написав держсекретар США Майк Помпео. За словами глави американської дипломатії, санкції мають посилити «ізоляцію режиму» і наблизити венесуельців до «свободи і процвітання».

Напередодні Мінфін США повідомив про введення санкцій по Венесуелі TNK Trading International S.A., що працює в нафтовому секторі венесуельської економіки. Компанія зареєстрована в Швейцарії і є дочірньою компанією «Роснефти».

18 лютого Вашингтон ввів санкції проти компанії Rosneft Trading і її президента Дідьє Касимиро за посередництво при продажу нафти з Венесуели. Вони торкнулися всього спектра діяльності компанії, але не торкнулися компанії «Роснефть».

Венесуела на протязі декількох років перебуває в економічній і політичній кризі. У січні 2019 року на тлі тривалих протестних акцій лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе главою держави. Його визнали, зокрема, США, Канада, Бразилія і Греція.

Ряд інших держав, в тому числі Росія, Китай і Мексика, підтримали президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Поділитись