Помпео назвав Китай головною зовнішньою загрозою для США

Помпео назвав Китай головною зовнішньою загрозою для США

Китай є головною зовнішньою загрозою для США в середньостроковій і довгостроковій перспективах.

З такою заявою глава Держдепу Майк Помпео виступив в ефірі телеканалу Fox News. Також держсекретар заявив, що Пекін прагне до нарощування впливу і сили на Близькому Сході, так як залежить від поставок енергоносіїв з цього регіону. При цьому Помпео додав, що Вашингтон протидіє Китаю в цьому питанні.

Держсекретар нагадав, що сприяння США в нормалізації відносин між Ізраїлем та іншими державами на Близькому Сході скорочує можливості Китаю надавати на ці країни вплив.

15 вересня прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, глава МЗС ОАЕ шейх Абдалла бен Заїд Аль Нахайян та міністр закордонних справ Бахрейну Абдель Латіф аз-Заян підписали угоди про нормалізацію відносин між країнами.

Одна з угод має на увазі припинення Ізраїлем поширення свого суверенітету на єврейські поселення на Західному березі річки Йордан. Така умова прописано в плані Вашингтона щодо врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Підписання угод між країнами засудили в Палестині. Там відкликали свого посла в ОАЕ і назвали дії Абу-Дабі агресією проти свого народу і зневагою його правами і святинями.

Поділитись