Помічник Зеленського відреагував на питання про офшорний скандал

Помічник Зеленського відреагував на питання про офшорний скандал

Помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір не зміг прямо відповісти на питання про офшорний скандал навколо студії «Квартал 95».

Шефір, який створював студію разом із Зеленським, в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна 24» було поставлено питання, чи не хоче український президент перевести в Україну гроші з офшорних рахунків і заплатити з них податки.

Студія «Квартал 95» є одним з найбільших платників податків в медіабізнесі. Більше мені коментувати нічого, – заявив у відповідь Шефір.

Мова йде про міжнародне журналістське розслідування, в результаті якого з’ясувалося, що у Зеленського є офшорні рахунки. Український лідер підтвердив їх наявність, але заявив, що вони ніколи не використовувалися для відмивання грошей.

У свою чергу журналісти видання «Следствие.Інфо» опублікували фільм про офшори Зеленського і олігарха Ігоря Коломойського в рамках «Досьє Пандори». Згідно з цією інформацією, Зеленський з братами Шефір зареєстрував в офшорах компанію, власником якої є начальник СБУ Іван Баканов.

У фільмі йдеться про те, що офшорні компанії власників студії «Квартал 95» використовувалися для придбання трьох квартир в Лондоні.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський і його партнери володіли мережею пов’язаних з їхнім бізнесом офшорних компаній, розміщених на Британських Віргінських островах, на Кіпрі і в Белізі. Про це повідомляє Центр дослідження корупції та організованої злочинності з посиланням на дані «Досьє Пандори».

Поділитись