Помер сценарист Джек Бернс – один з творців легендарного “Маппет-шоу”

Помер сценарист Джек Бернс – один з творців легендарного “Маппет-шоу”

Пішов з життя один з творців знаменитої лялькової телевізійної програми “Маппет-шоу” Джек Бернс – один з перших сценаристів легендарного шоу.

Він написав сценарії для 28 епізодів, а також був співавтором знаменитого коміка Джорджа Карліна.

Бернсу було 86 років, і, за словами його менеджера, останні два роки він провів в будинку для літніх людей, пише видання Hollywood Reporter.

“Основна частина спадщини Карліна пішла у великий клуб комедії на небесах … Бернс дивним чином впливав на становлення поглядів мого батька. Спочивай з миром, Джек Бернс”, – написала на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter дочка Карліна – Келлі.

Маппети, сімейство лялькових персонажів, вперше з’явилися в американському шоу “Сем і Друзі” (1955, Sam and Friends), потім стали зірками дитячої телепрограми “Вулиця Сезам” (1969, Sesame Street), а в 1974 році вийшов перший пілотний випуск гумористичної програми “Маппет-шоу” з запрошеною зіркою Мією Ферроу (Mia Farrow).

Програма протрималася на телебаченні сім років (1974-1981). Персонажі виявилися настільки популярні, що їх творці вирішили продовжити проект в повнометражних фільмах, останніми з яких стали картини “Маппети” і “Маппети в розшуку”, що вийшли на екрани в 2011 і 2014 роках.

Поділитись