Помер президент журфаку МДУ Ясен Засурський

Помер президент журфаку МДУ Ясен Засурський

Президент і колишній декан факультету журналістики Московського державного університету Ясен Миколайович Засурський помер у віці 91 року. Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив його онук Іван Засурський.

Заслужений журналіст Росії, літературознавець і доктор філологічних наук Ясен Засурський народився 29 жовтня 1929 року в Москві. Він закінчив школу екстерном в 14 років і вступив до Московського державного педагогічного інституту іноземних мов ім. М. Тореза, який закінчив через 4 роки.

На журфаку МДУ Засурський почав працювати в 1953 році, незабаром після створення факультету. Пост декана він займав з 1965 по 2007 рік.

Тим часом, жителі Москви несуть квіти до будівлі факультету журналістики Московського державного університету ім. М.В. Ломоносова, щоб вшанувати пам’ять Ясена Миколайовича Засурського, який обіймав пост президента, а до цього багато десятиліть був деканом факультету. Квіти кладуть поруч зі входом на журфак, де встановили портрет Засурського.

Багато викладачів, аспірантів, студентів та випускників МГУ згадують Засурського, який помер на 92-му році життя, на своїх сторінках у соцмережах. Його згадують як декана і викладача, вірного своїм ідеалам і надзвичайно ерудованого, але зовсім не високомірного.

Видання “Новий формат” висловлює щирі співчуття близьким та рідним Ясена Засурського. Головний редактор видання Володимир Малінін знав професора Засурського особисто і шанобливо до нього ставився. 

Поділитись