Помер президент Танзанії Джон Магуфуле

Помер президент Танзанії Джон Магуфуле

Помер президент Танзанії Джон Магуфуле.

Про це повідомив на своій сторінці ФБ відомий політолог Костянтин Бондаренко

Президент-антиглобаліст, у кращі часи користувався підтримкою понад 90% танзанійців. Він радикально скорочував державний апарат (число міністерств при ньому скоротилося з 34 до 19), виявляв фіктивних держслужбовців (виявилося, що на неіснуючих чиновників щорічно списувалися десятки мільйонів доларів), боровся з корупцією.
Відмовився проводити паради до Дня Незалежності, натомість організував загальнонаціональний суботник. Відмовився фінансувати виставку, присвячену боротьбі зі СНІДом, натомість ці кошти направив на закупівлю ліків проти СНІДу. Боровся з пропагандою ЛГБТ і заборонив адвокатам захищати геїв, а також мав намір запровадити в країні обов’язкові «анальні іспити» для більш ретельної боротьби з «інакодупцями».
За часи свого президентства (з 2015 року) суттєво розвинув інфраструктуру Танзанії: купував літаки, будував залізниці, сучасні дороги, мости і аеропорти. Критикував Всесвітню організацію охорони здоров‘я як супермафіозну структуру і не вірив у коронавірус. Зрештою, саме він минулого року організував ПЛР-тестування кози, папайї і машинного масла, в результаті якого коронавірус було підтверджено у всіх трьох.
Два тижні тому Магуфуле зник. Він перестав з‘являтися на людях. Опозиція поширювала чутки про те, що президент лікується від коронавірусу – чи то в Найробі, чи в Нью-Делі. Сьогодні повідомили про смерть Магуфуле від серцевої хвороби. Президенту-дисиденту і останньому романтикові великої політики був лише 61 рік.
Поділитись