Помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак

Помер колишній президент Єгипту Хосні Мубарак

Інформаційний портал Al Youm as Sabia повідомив про смерть Хосні Мубарака.

Колишній президент Єгипту помер в Каїрі на 92-му році життя. Видання посилається на співчуття, які в своїх соціальних мережах публікують друзі сина екс-президента Алаа Мубарака. Al Youm as Sabia відзначає відсутність офіційної інформації про кончину Хосні Мубарака.

Колишній єгипетський президент помер після тривалої хвороби в реанімації, куди був госпіталізований не так давно після чергового погіршення стану здоров’я. Госпіталізацію Хосні Мубарака в відділення інтенсивної терапії раніше підтверджував його син Алаа.

«Я молюся про зцілення мого батька і про те, щоб ми в безпеці повернулися додому», – писав він у своєму твіттері.

Хосні Мубарак народився в сім’ї чиновника, закінчив військову академію і академію військово-повітряних сил (ВПС) в Єгипті, Фрунзенське військове авіаційне училище в СРСР, брав участь в Суецької війни, громадянській війні в Ємені, арабо-ізраїльській війні 1967 року.

Хосні Мубарак був командиром авіабригади, начальником авіабази і Академії повітряних сил, начальником штабу єгипетських ВПС, командувачем ВПС Єгипту, заступником міністра оборони Єгипту, віце-президентом і президентом Єгипту.

Поділитись