Польща звинувачує РФ в організації кібератак проти польських політиків

Польща звинувачує РФ в організації кібератак проти польських політиків

У МЗС Росії назвали нічим не підкріпленими заяви польської сторони про кібератаки з боку РФ.


Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій заявив, що масштабна кібератака, яка торкнулася польських політиків і чиновників, була проведена з території Росії. Глава правлячої партії Польщі “Право і справедливість”, віце-прем’єр, який курує силовий блок, Ярослав Качинський також заявив, що недавня кібератака на країну була проведена з території Росії.

При цьому польська газета Wyborcza з посиланням на свої джерела написала, що масштабної кібератаки на Польщу, в якій звинувачували Росію, не було: матеріали з поштової скриньки глава канцелярії прем’єр-міністра отримані не в результаті злому.

“Нічим не підкріплені звинувачення на адресу Росії, в даному випадку в нібито” великомасштабної кібератаці на польських політиків з метою дестабілізації країни “, на жаль, в самій Варшаві сприймаються як щось само собою зрозуміле”, – сказали РІА Новини в МЗС РФ.

Співрозмовник агентства зазначив, що в російському МЗС вважають “недоцільним спекулювати на версіях і трактуваннях того, кому вигідно зроблене Ярославом Качинським подібну заяву напередодні саміту Євросоюзу в Брюсселі 24-25 червня цього року (на якому обговорили запропоновану 16 червня Єврокомісією нову стратегію ЄС по Росії “Відсіч, стримування, залучення”) і запланованого на початок липня конгресу правлячої партії”.

“При цьому не будемо втомлюватися закликати партнерів виконувати консенсусні рішення, прийняті країнами на майданчиках ООН з міжнародної інформаційної безпеки (в доповідях Групи урядових експертів, Робочої групи відкритого складу) про необхідність обґрунтування будь-яких звинувачень в організації протиправних кібердій, висунутих проти держав”, – уклали в російському МЗС.

Поділитись