Польща залучає на навчання українських студентів

Польща залучає на навчання українських студентів

Польські вищі навчальні заклади конкурують між собою за залучення іноземних студентів, і насамперед з України.

Про це заявив професор Вавжинєц Конарський – новий ректор академії фінансів і бізнесу Vistula у Варшаві, інформує 1NEWS.

“Ми хочемо, щоб більше українських студентів приїжджало до нас на навчання”, – підкреслив Конарський.

За його словами, 53% від усіх студентів у його виші є іноземцями, з яких українці становлять понад 20%. Загалом у цьому навчальному закладі навчаються студенти з 86 країн.

Ректор зауважив, що останнім часом дещо вповільнилися темпи зростання кількості українських студентів, натомість більше приїжджає на навчання, наприклад з Білорусі та Індії.

За словами Конарського, змінюється і географія приїзду українських студентів: зараз вони прибувають не лише із західних, а й з інших регіонів України.

“Перевагами навчання у Польщі є не гірша якість освіти, ніж на Заході, географічна близькість, відсутність мовного бар’єру, а також і нижча вартість навчання”, – зазначив ректор.

Він також висловив переконання, що після навчання у Польщі українські студенти мають застосовувати свої знання у себе на батьківщині.

Зокрема, в академії Vistula з цією метою створено програму під робочою назвою “Україна XXI століття”.

За словами Конарського, важливо і те, що українські студенти, які навчаються у Польщі, також популяризуватимуть контакти між країнами і будуть свого роду послами Польщі в Україні.

Загалом у Польщі зараз навчається до 40 тис. студентів з України.

Поділитись