Польща та Україна разом видобуватимуть газ

Польща та Україна разом видобуватимуть газ

Польська нафтогазова компанія підписала з українською стороною договір про співробітництво під час видобутку природного газу у Львівській області.

Польська нафтогазова компанія (PGNiG SA) підписала з українською компанією ERU Management Services договір про співробітництво у сфері пошуково-розвідувальних робіт на заході України, неподалік кордону з Польщею. Угода передбачає спільний набір операцій у Львівській області на основі концесій, повідомляє PolskieRadio.

На першому етапі буде пробурена пошукова свердловина та проведено геофізичні дослідження. Роботи почнуться відразу після одержання необхідних дозволів.

За словами польської сторони, гірничий потенціал в цьому українському регіоні є аналогічним найбільшому родовищу природного газу в Польщі.

Президент правління PGNiG Пьотр Возьняк сказав, що підписання договору з українською компанією ERU – це відповідь на виклики, що стоять перед компанією на зламі цього і наступного року. Пьотр Возьняк наголосив, що українська компанія є надійним партнером.

Поділитись