Польща і Україна закликали Байдена “покласти край” “Північному потоку – 2”

Польща і Україна закликали Байдена “покласти край” “Північному потоку – 2”

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау і його український колега Дмитро Кулеба закликали президента США Джо Байдена “покласти край” будівництва “Північного потоку – 2”.

Їх звернення опубліковано в журналі Politico. Зокрема, Рау і Кулеба заявили, що Росія використовує питання енергопостачання в якості потужного знаряддя на міжнародній арені. На думку міністрів, Москва перебуває в “небезпечній близькості” до остаточної реалізації “Північного потоку – 2”, оскільки їй “дозволили зайти надто далеко” в цьому, незважаючи на попередження Варшави і Києва.

Вони підкреслили, що проект газопроводу зміцнить контроль Росії над поставками газу в Європу і до того ж переконає українську громадськість в тому, що Захід не дбає про власні принципи або безпеки і процвітання України.
“Ми закликаємо президента США Джо Байдена використовувати всі наявні в його розпорядженні засоби для запобігання завершення проекту”, – йдеться в тексті.

Рау і Кулеба також висловили впевненість, що позиція Вашингтона “критично важлива в питанні реалізації проекту, навіть на тлі позиції Німеччини, що виражає йому сприяння”.

Поділитись