Половина українців вважають загрозою для країни масовий виїзд громадян за кордон

Половина українців вважають загрозою для країни масовий виїзд громадян за кордон

Близько 50% жителів України вважають найбільшою загрозою для країни масовий виїзд співгромадян за кордон і економічний занепад, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”.


“Найбільшою загрозою для України сьогодні респонденти вважають масовий виїзд українців за кордон (56%). Близько 45% погрозами вважають економічний занепад і зубожіння населення. Від 30% до 40% вважають погрозами погіршення здоров’я нації, екологічні катастрофи, повномасштабну війну з Росією, зростання злочинності, деградацію і вимирання населення “, – йдеться в тексті опитування, опублікованому на сайті “Рейтингу”.

Крім того, від 20% до 30% опитаних бояться розвалу країни, девальвації гривні, безвладдя і масових заворушень. Від 13% до 17% погрозами вважають встановлення диктатури, голод, міжнародну ізоляцію України і тероризм.
Кожен респондент мав можливість вибрати кілька варіантів відповідей.

Опитування проводилося з 19 по 22 жовтня на всій території України за винятком непідконтрольних Києву територій Донбасу. Опитано 2,5 тисячі респондентів. Статистична похибка не перевищує 2%.

Поділитись