Полонені бойовики заявили, що Туреччина надає підтримку терористам в Сирії

Полонені бойовики заявили, що Туреччина надає підтримку терористам в Сирії

Турецька сторона сприяла діяльності терористичного угрупування “Джебхат ан-Нусра”, забезпечуючи її фінансами і живою силою.

Про це повідомили на допитах бойовики, що потрапили в полон до сирійських військових в околицях міста Алеппо.

“Нас затримали турецькі поліцейські і сказали, що якщо я не буду працювати на них і воювати на стороні “Джебхат ан-Нусра”, вони вб’ють або заарештують мою сім’ю. Вони дали мені зарплату – $100″, – повідав уродженець населеного пункту Тібні по імені Махмуд ан-Наджим (позивний – Абу Абдалла). Він повідомив, що його родичів “турки відправили в табір біженців і тримають в заручниках”. “Вони сказали, що поки я працюю з терористами, то сім’я в безпеці”, – зазначив ан-Наджим. Він заявив також, що всі постачання угруповання йде з Туреччини та Саудівської Аравії.

Другий бойовик – уродженець міста Дейр-Хафір на ім’я Хусейн Абдель Азіз (позивний – Абу Удей) – повідомив, що потрапив в полон, коли його загін відступав до турецького спостережного пункту в районі Рашідін-5 міста Алеппо. По всій видимості, бойовики розраховували сховатися за спинами турецьких спостерігачів.

“Моїй родині не вистачало грошей на їжу. А цей загін набирав чоловіків і давав гроші. Я записався. Потім воював в різних групах – “Ахрар аш-Шам”,”Сирійська вільна армія”,”Харакат Нур ад-Дін аз-Зінки”. Всі ці групи входили до складу “Джебхат ан-Нусра”, – розповів Абдель Азіз. За його словами, на стороні екстремістів зараз воюють бойовики з Пакистану і Афганістану.

Поділитись