Полювання винищувача за безпілотником зняли на відео

Полювання винищувача за безпілотником зняли на відео

Винищувачі F-16 зі складу 85-ї випробувально-оціночної ескадрильї ВПС США провели тестові стрільби над Мексиканською затокою.

В ході тренування командир тест-пілот ескадрильї генерал-майор Джеффрі Ентайн вразив ракетою невеликий безпілотник, пише Defence Blog з посиланням на заяву прес-служби ВВС. Відео полювання винищувача за дроном з’явилося в Мережі.

Дешеві і компактні дрони – військова технологія, яка стрімко розвивається. Їх важко виявити і легко придбати, а можливості безпілотників розширюються з кожним днем. Крихітні апарати, які неможливо засікти вже на відстані 300 метрів, ведуть розвідку, ставлять перешкоди радіозв’язку і навігації, а останнім часом навчилися наносити удари за допомогою невеликих бомб або розміщених на дронах боєзарядів.

“Група невеликих безпілотників може розосередитися на великій площі над аеродромів, щоб позбавити літаки можливості приземлятися і блокувати їх зв’язок з диспетчерами. Високий бойовий потенціал і доступність дронів можуть становити загрози для армії США”, – не без підстав вважають військові.

Поділитись