Україна залишилася без озброєння та закуповує прострочені боєприпаси в Болгарії

Україна залишилася без озброєння та закуповує прострочені боєприпаси в Болгарії

Україна за роки незалежності успішно розпродала спадщину від СРСР – озброєння, а тепер не в змозі провести ремонт міномета і залишилася навіть без патронів, закуповуючи прострочені радянські боєприпаси в Болгарії.

Таку заяву в одному з ефірів зробив український політолог Андрій Золотарьов. За словами експерта, після розпаду Радянського Союзу з Україною була виведене угруповання – 700 тисяч чоловік.

Це більш ніж показово, оскільки всі частини були повністю укомплектовані найсучаснішим на той момент озброєнням. Деякі підрозділи були оснащені навіть краще, ніж сухопутні війська Росії.

У підсумку Києву дісталася багата спадщина. За роки незалежності з радянської армії були «зняті вершки» і тепер ВСУ знаходяться в жалюгідному стані. Технологічно Україна не може провести навіть якісний ремонт міномета. Більш того, в країні практично не залишилося патронів. Вона змушена закуповувати прострочення в Болгарії. За словами політолога, від розпродажу озброєння, яке дісталося після розвалу Радянського Союзу, за найскромнішими підрахунками, вдалося отримати близько 32 мільярдів доларів.

Золотарьов нагадав, що Україна входила в Топ-10 найбільших торговців зброєю, а тепер змушена буквально жебракувати по світу, щоб хоч якось забезпечити своїх військовослужбовців.

Поділитись