Політолог розкрив роль Росії в протистоянні США і Китаю

Політолог розкрив роль Росії в протистоянні США і Китаю

Політолог Микола Злобін в бесіді зі ЗМІ розкрив роль Росії в протистоянні США і Китаю.

Він припустив, що позиції Москви і Вашингтона щодо Пекіна могли обговорюватися в ході візиту в російську столицю заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд.

Експерт зазначив, що протиборство двох найбільших гравців на світовій арені стає головною темою зовнішньої політики на найближче десятиліття, і участь в ньому Росії стає особливо чутливим.

«Росія в такій ситуації буде змушена робити якийсь вибір. Росія не може допустити поразки Китаю, ослаблення його в Південно-Східній Азії і різкого збільшення впливу США там. Але і посилювати свою конфронтацію з Америкою через Тайвань у Росії теж немає стимулів», – підкреслив Злобін.

Політолог уточнив, що позиція Росії повинна бути тонкою, слід звернути увагу на те, що мирний договір з Японією не укладено з часів Другої Світової війни, і з урахуванням ситуації в Північній Кореї, яка є прямим сусідом. Експерт зробив висновок, що Москва не може допустити поразки Китаю і дестабілізації регіону.

Раніше офіційний представник Білого дому Джен Дженніфер Псакі заявила, що США продовжать дотримуватися своїх зобов’язань у відносинах з Тайванем і допоможуть протистояти загрозі, що виходить від КНР. За її словами, прихильність США Тайваню продиктована необхідністю підтримання миру і стабільності в протоці і в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Поділитись