Перемир’я в Карабасі ґрунтуватиметься на рішенні Азербайджану

Перемир’я в Карабасі ґрунтуватиметься на рішенні Азербайджану

Статус-кво щодо Нагірного Карабаху в новому перемир’я буде ґрунтуватися на рішенні Азербайджану.

Такою думкою в бесіді зі ЗМІ поділився політолог Федір Лук’янов.

«З 1994 року статус-кво ґрунтувався на військову перемогу Вірменії, а зараз Азербайджан не здобув перемогу, але продемонстрував свою військову дієздатність», – сказав Лук’янов. Баку показав, що та ситуація не стабільна і потрібен новий статус-кво, вважає політолог. За його словами, в подальшому конфлікт перейде в в політичну сферу, але це не означає, що війна закінчена.

Як розповів Лук’янов, що при таких протидіях, як в Карабасі не відразу вдається домогтися перемир’я. Для його стабілізації потрібно кілька раундів дипломатичних переговорів. Політолог зазначив, що порушення перемир’я не рідкість, оскільки можуть бути різні провокації.

Конфлікт між Вірменією і Азербайджаном в Нагірному Карабасі загострився 27 вересня. Сторони оголосили про воєнний стан. Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що статус-кво щодо Нагірного Карабаху більше не діє, пише «Національна служба новин». Вірменія і Азербайджан домовилися про припинення вогню, передає агентство Nation News. Переговори тривали більше 10 годин. Пізніше Міноборони Азербайджану повідомили про ракетний обстріл з боку Вірменії.

Поділитись