Політолог: Євросоюз упевнений, що Білоруссю командує Путін

Політолог: Євросоюз упевнений, що Білоруссю командує Путін

Євросоюз упевнений, що за всіма подіями в Білорусі стоїть російський президент Володимир Путін.

“Таку думку висловила політолог Наталія Єлісєєва. Щоб зараз не зробив Лукашенко, все це буде розглядатися з позиції, що керує процесом Путін”, – впевнена експерт.

“За фактом за все, що відбувається в Білорусі з боку Лукашенка і людей, які його підтримують, відповідальність переноситься на Росію – що це Путін підказав і направив”, – наводить думку Єлісєєвої телеканал «360».

Як аргумент – висловлювання керівника зовнішньополітичної служби ЄС Хельги Шмідт, яка заявила, що Росія нібито є одним з «ключових гравців» для врегулювання ситуації в Білорусі. Хоча політика Росії після розвалу Радянського Союзу зводиться не до втручання в внутрішні справи інших країн, це питання впливу. І в даному випадку Росія не стоїть за тим, що діється в Білорусі.

Раніше російське Міністерство закордонних справ випустило коментар офіційного представника відомства Марії Захарової з приводу висловлювань глави МЗС Литви Лінаса Лінкявічуса про ситуацію з протестними акціями в Білорусі. Лінкявічус, серед іншого, звинуватив білоруську владу в боротьбі з власним народом, якому «загрожує небезпека».

Поділитись