Політик Олексій Навальний продав біткойни і покинув Росію

Політик Олексій Навальний продав біткойни і покинув Росію

Політик Олексій Навальний покинув Росію, а перед тим вивів з біткойн-гаманця пожертвування в розмірі 800 тисяч рублів. Про це повідомляє канал «Фонд бабла з корупцією».

Згідно з відомостями каналу, 25-29 грудня 2019 року зі електронного гаманця, на який надходять пожертвування на користь штабів Олексія Навального, були виведені 1,7 біткойни (більше 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а 6 січня опозиціонер і його дружина Юлія полетіли на відпочинок в Бангкок , столицю Таїланду.

«Загальні витрати на відпочинок сім’ї Навального складуть більше 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – повідомив «Фонд бабла з корупцією», пославшись на інформацію з сайтів для мандрівників і сайтів туристичних агентств.

У вересні 2019 року Олексій Навальний був знятий очевидцями в московському аеропорту Шереметьєво в черзі на рейс в Гельсінкі. Ряд засобів масової інформації тоді повідомили, що від’їзд політика з Росії пов’язаний з обшуками в його штабах по всій країні в рамках розслідування справи про відмивання грошей Фондом боротьби з корупцією, створеним Навальний. Сам опозиціонер повідомив, що проводжав дочку, яка відлітала на навчання.

Поділитись