Politico: Іран хоче помститися Трампу за Сулеймані, убивши посла США в ПАР

Politico: Іран хоче помститися Трампу за Сулеймані, убивши посла США в ПАР

Можливість помститися США за вбивство відомого іранського генерала Касема Сулеймані розглядають в Тегерані, передбачуваною метою якого може стати посол США в ПАР, повідомляє з посиланням на джерела в американських уряді і розвідці 13 вересня видання Politico.

За інформацією джерел, офіційні особи США знали про небезпеку, що загрожує дипломату Лані Маркс небезпеки з весни, однак останнім часом ризик здійснення на неї замаху збільшився. При цьому офіційні особи у Вашингтоні звертають увагу на те, що в замаху на дипломата може бути замішаний і персонал іранського посольства в Преторії.

Видання вказує на те, що Маркс протягом довгого часу була знайомою з чинним президентом США Дональдом Трампом, будучи членом його клубу «Мар-а-Лаго» в штаті Флорида. У розвідувальному співтоваристві США не можуть з упевненістю пояснити, в чому полягає причина, по якій Маркс може стати метою замаху з боку Ірану, оскільки вона з ісламською республікою ніяким чином не пов’язана. Як зазначив один з джерел, причина може полягати в її довгої дружбу з Трампом.

Нагадаємо, командувач елітним підрозділом «Аль-Кудс», що входить до складу іранського Корпусу вартових ісламської революції, був убитий 3 січня в Багдаді в рамках нанесеного американським безпілотником авіаудару. У відповідь на це Тегеран завдав ракетного удару по американських базах в іракських Аль-Асада і Ербілі.

Поділитись