Політ української протикорабельної ракети “Нептун” зняли з літака Су-27. Відео

Політ української протикорабельної ракети “Нептун” зняли з літака Су-27. Відео

В інтернеті Мілітарний Портал опублікував відео польоту української протикорабельної ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Ця зброя може «знищити» Кримський міст. Випробувальний політ ракети зафіксував на відео український винищувач Су-27.

Раніше повідомлялося про завершення розробки крилатої ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» і успішно проведено її випробування. Про це повідомляло Defense Express з посиланням на гендиректора київського КБ «Луч» Олега Коростельова. За словами Коростельова, ракета здійснила політ більше ніж на 250 кілометрів по заданому маршруту і на заданих висотах.

«Завершена розробка літального апарату із заданими характеристиками», — підкреслив він. На наступному етапі, за його словами, випробування будуть спрямовані на перевірку бойових характеристик ракети.

Раніше екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляв, що крилаті ракети «Нептун» зможуть знищувати будь-які військові кораблі Росії в чорноморських і азовських портах, а також «протягом декількох хвилин знести» Кримський міст.

За даними Defense Express, ракета Р-360 має масу 870 кілограмів, масу бойової частини 150 кілограмів, дальність пуску до 280 кілометрів і швидкість близько 900 кілометрів на годину. Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет.

Поділитись