Поліція затримала протестувальників біля резиденції Нетаньяху

Поліція затримала протестувальників біля резиденції Нетаньяху

Ізраїльські поліцейські затримали щонайменше 34 учасників масової акції протесту біля резиденції прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху в Єрусалимі, в якій в ніч на середу взяли участь кілька тисяч чоловік.

Про це повідомила газета The Times of Israel. За її даними, учасники акції після узгодження ходи з поліцією пройшли колоною до будівлі Кнесету (парламенту країни), після чого повернулися назад до резиденції прем’єра. Правоохоронці за допомогою водометів і за участю кінної поліції почали розганяти демонстрантів близько 01:00 середи (час збігається з московським), вказує видання. Почалися зіткнення, в ході яких були затримані 34 людини за насильство по відношенню до поліцейських і порушення громадського порядку. Протестувальники вимагали відставки уряду Ізраїлю на тлі розвивається в країні кризи, викликаного пандемією коронавируса.

Газета The Jerusalem Post повідомляє, що в середу вранці десятки протестувальинків лягли на проїжджу частину на вулицях, що ведуть до Кнесету, тим самим заблокувавши всі під’їзди до будівлі парламенту. “Поліція знаходиться на місці і в даний момент діє для відновлення порядку і автомобільного руху”, – повідомила поліцейська прес-служба.

Поділитись