Поліція Києва затримала 11 осіб, що напали на учасників акції антифашистів

Поліція Києва затримала 11 осіб, що напали на учасників акції антифашистів

Національна поліція Києва затримала 11 осіб за напад на учасників акції антифашистів. Про це в неділю повідомила прес-служба поліції в Facebook.

“За протиправні дії на Михайлівській площі [в центрі Києва] поліцейські доставили в управління поліції 11 осіб. Після першочергової перевірки їх дій буде дана правова оцінка”, – сказано в повідомленні.

“Після закінчення акції [антифашистів] учасники йшли до фунікулера, в цей час група невідомих кинула в них кілька петард”, – відзначили в прес-службі.

У першій половині дня в центрі Києва пройшла акція антифашистів, в якій взяли участь близько двох десятків людей. Акція проходить щорічно і приурочена до річниці вбивства російських журналістки “Нової газети” Анастасії Бабурової і адвоката Станіслава Маркелова. За інформацією українського видання “Страна”, учасники акції виступали з гаслами: “Геть фашизм! Геть капіталізм”, “Права людини – майбутнє України”. Крім цього, активісти виступали за боротьбу з ультраправими в Україні.

В ході заходу, незважаючи на присутність поліцейських, антифашистів атакували патріотично налаштовані активісти. Останні також були присутні на Михайлівській площі з прапорами “Правого сектора” і вигукували націоналістичні і антиросійські гасла. В результаті радикали закидали антифашистів яйцями і петардами.

Поділитись