Поліція Капітолію США знала, що будівля Конгресу стане метою протестувальників

Поліція Капітолію США знала, що будівля Конгресу стане метою протестувальників

Про це пише газета The Washington Post з посиланням на доповідь правоохоронних органів з даними розвідки.

У документі говорилося про можливе застосування насильства з боку тисяч мітингувальників, які зберуться в центрі Вашингтона. Зазначалося також, що прихильники чинного президента Дональда Трампа розглядали 6 січня як останню можливість переглянути результати виборів.

«Метою прихильників Трампа не обов’язково будуть їх противники, як це було раніше, але, скоріше, сам Конгрес стане метою», – сказано в доповіді.

Крім цього, управління Федерального бюро розслідувань (ФБР) в штаті Вірджинія за добу попередило колег у Вашингтоні про очікувані актах насильства 6 січня. Саме в цей день в Конгресі повинні були затвердити підсумки президентських виборів, на яких переміг демократ Джозеф Байден.

Раніше в США заявили, що прихильники Трампа, що влаштували масові безлади на Капітолійському пагорбі, мали намір «захопити і вбити виборних посадових осіб».

Нагадаємо, 6 січня протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу США. Вони зірвали затвердження підсумків президентських виборів. Жертвами заворушень у Вашингтоні стали кілька людей, постраждали 50 співробітників правоохоронних органів. Було порушено понад 90 кримінальних справ.

Поділитись