Поліція Гонконгу затримала понад 40 учасників масових заворушень

Поліція Гонконгу затримала понад 40 учасників масових заворушень

Правоохоронні органи Гонконгу в минулі вихідні затримали понад 40 учасників вуличних заворушень в різних районах міста.

Про це повідомив у понеділок на прес-конференції старший суперінтендант поліції Квок Ка-Чуен. “Поліція затримала у вихідні в цілому 42 людини – 37 чоловіків і п’ятьох жінок – у віці від 14 до 63 років”, – сказав він. Затримані, за словами представника поліції, звинувачуються в зберіганні зброї, змові з метою вчинення насильницьких дій, незаконних зборах.

Суперінтендант зазначив, що масштабний мітинг опозиції “в цілому пройшов мирно”. Однак окремі радикально налаштовані учасники протесту спробували використовувати цей захід для того, щоб учинити акти вандалізму в ряді магазинів і біля будівель судових інстанцій.

Найбільший за останні тижні мітинг був приурочений до Дня прав людини. Захід пройшов в спокійній атмосфері, обійшлося без серйозних сутичок і пригод. Організатори ходи з “Громадянського фронту за права людини” стверджують, що воно зібрало до 800 тисяч учасників, проте поліція наводить цифру 183 тисячі.

Півроку тому в Гонконзі спалахнули масові акції протесту проти наміру місцевої влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материкового Китаю. Незважаючи на відгук цієї законодавчої ініціативи, прихильники опозиції з числа студентської молоді продовжили антиурядові виступи. Вони періодично супроводжуються блокуванням доріг, насильством, підпалами і актами вандалізму. Однак в останні три тижні ситуація в місті в цілому залишається спокійною.

Поділитись