Поліція Гонконгу затримала понад 200 учасників вуличних заворушень

Поліція Гонконгу затримала понад 200 учасників вуличних заворушень

Поліція Гонконгу затримала 206 учасників вуличних заворушень, що пройшли в минулі вихідні.

Про це повідомив на прес-конференції представник правоохоронних органів старший суперінтендант Кун Вінчен.

“У зв’язку з незаконними зборами, вчиненням підпалів, псуванням майна, носінням зброї та нанесенням правоохоронцям тілесних ушкоджень 148 чоловіків і 58 жінок були поміщені під варту”, – наводить слова старшого суперінтенданта агентство Сіньхуа. “Семеро поліцейських отримали поранення, у одного з них зламано ребро”, – додав він.

Для розгону групи демонстрантів у віддаленому спальному районі Туен Мун в понеділок увечері поліція застосувала сльозогінний газ. У заворушеннях взяли участь кілька десятків радикалів в масках з числа молоді. Вони перекрили вулицю, підпалили ресторан і вчинили погром в місцевому відділенні банку Китаю.

З початку літа тут спалахнули масові антиурядові акції протесту проти спроб влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю. Незважаючи на рішення глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам повністю відмовитися від цієї ініціативи, деякі прихильники опозиції з числа молоді висловлюють готовність продовжувати свої акції.

Поділитись