Поліція Гонконгу за три дні затримала понад 300 учасників протесту

Поліція Гонконгу за три дні затримала понад 300 учасників протесту

Поліція в Гонконзі затримала в цілому 310 учасників заворушень за останні три дні. Про це повідомила в п’ятницю газета South China Morning Post.

Демонстранти з числа молоді влаштували акції протесту в торгових центрах в туристичних районах міста. Деякі з них вели себе спокійно, інші намагалися влаштовувати безлади. Поліцейські застосовували для розгону груп радикалів сльозогінний газ, гумові кийки та перцевий балончики. 105 осіб було затримано у вівторок ввечері під час несанкціонованого мітингу біля головного поліцейського управління в районі Ван Чай.

Глава місцевої адміністрації Керрі Лам засудила дії протестуючих і висловила жаль у зв’язку з тим, що “їх егоїстична поведінка затьмарила радість від свята” Різдва.

На початку літа в Гонконзі спалахнули масові акції протесту проти наміру місцевої влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материкового Китаю. Незважаючи на відкликання цієї законодавчої ініціативи, прихильники опозиції з числа молоді продовжили антиурядові виступи. Вони періодично супроводжуються блокуванням доріг, насильством, підпалами і актами вандалізму. Однак з середини листопада ситуація в місті стала спокійніше, мітинги пішли на спад і стали проходити все більше в мирному ключі.

Поділитись