Поліцейський та слідчий ДБР вимагали $80 тисяч за активізацію розслідування

Поліцейський та слідчий ДБР вимагали $80 тисяч за активізацію розслідування

Правоохоронці затримали слідчого Держбюро розслідувань, оперуповноваженого поліції та їх спільника, які, за інформацією слідства, вимагали 80 тисяч доларів від громадянина за активізацію розслідування.

“За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора затримано слідчого територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава, оперуповноваженого Полтавського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та їхнього спільника за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За попередньою інформацією, слідчий ДБР, працівник внутрішньої безпеки поліції та їхній спільник вимагали у громадянина 80 000 доларів США за активізацію досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за його зверненням. Провадження стосується слідчого Нацполіції, який здійснює розслідування щодо заявника. Наразі правоохоронців та їх спільника затримано на гарячому, безпосередньо під час отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 40 000 доларів США”, – повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу Управління внутрішнього контролю та Управління забезпечення особистої безпеки Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись