Поліцейські Берліна знайшли зв’язок підозрюваного у вбивстві Хангошвілі з російськими спецслужбами

Поліцейські Берліна знайшли зв’язок підозрюваного у вбивстві Хангошвілі з російськими спецслужбами

Поліцейські Берліна знайшли ймовірний зв’язок підозрюваного у вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі з російськими спецслужбами, повідомляє видання Der Spiegel.

Німецькі правоохоронці знайшли на тілі затриманого татуювання, нібито характерні для співробітників Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії.

40-річний Зелімхан Хангошвілі – етнічний чеченець, громадянин Грузії. 23 серпня він був застрелений з пістолета в столиці Німеччини кілером, що пересувався на велосипеді. У той же день німецькі слідчі оголосили про затримання за підозрою в скоєнні злочину 49-річного громадянина Росії. Пізніше вони заявили, що є всі підстави вважати, що Хангошвілі був убитий за вказівкою державних інстанцій Росії або Чечні.

Журналісти Der Spiegel, посилаючись на звіт генерального прокурора Німеччини, повідомили, що «існують деталі, що вказують на зв’язок росіянина з розвідувальними службами».

“Одним з непрямих обставин є татуювання чоловіка. Спочатку експерти управління кримінальної поліції Берліна вивчили питання про те, чи є вони характерними для російських злочинних угруповань, однак прийшли до негативної відповіді. Татуювання швидше нагадують такі бійців російських спецпідрозділів”, – йдеться в статті.

При цьому генпрокуратура Німеччини вважає, що злочин підозрюваний міг зробити за допомогою спільників.

Поділитись