Побито новий світовий температурний рекорд

Побито новий світовий температурний рекорд

Кліматологи заявили, що минулий місяць став найтеплішим лютим за всі роки спостереження на глобальному і регіональному рівні.

Про це повідомляється на сайті Climate Change Service. За словами фахівців, температури були вище середнього на великій території, яка охоплює більшу частину Європи, Сибіру і Центральної Азії, а також над Західною Антарктидою.

Минула зима (з грудня 2019 року по лютий 2020 року) була найтеплішою за всю історію Європи. Середня температура тут була майже на 1,4 градуса Цельсія вище, ніж в попередню найтеплішу зиму 2015-2016 року.

Раніше повідомлялося, що вчені в Антарктиді зафіксували новий рекорд температури в 20,75 градуса Цельсія. Цей показник вперше подолав 20-градусний бар’єр на континенті за всю історію спостережень.

Крім того, міжнародна група кліматологів оголосила, що в 2019 році Світовий океан нагрівся до рекордних значень за всю історію спостережень, побивши новий температурний рекорд. Це вказує на те, що середня температура Землі підвищується швидкими темпами, що може привести до катастрофічних наслідків для клімату планети.

Поділитись