План виходу з карантину в Україні буде переглянутий

План виходу з карантину в Україні буде переглянутий

Раніше представлений Кабміном план виходу з карантину буде переглянутий.

Про це в коментарі LB.ua розповів головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Ми починаємо з 1-го етапу, але план з п’яти етапів також залишається. Ми будемо його переглядати, тому що ми ведемо переговори з бізнесом і намагаємося знайти баланс. Також комунікуючи з Міністерством освіти з питань садків і шкіл. Будемо спостерігати за епідемічною ситуацією і приймати рішення», – сказав він.

Віктор Ляшко додав, що рішення про роботу дитячих садків має бути прийнято 22 травня, тоді як спочатку дитячі сади планувалося відкривати тільки на 4-му етапі разом з іншими навчальними закладами.

В даний момент ослаблення карантинних обмежень вже було прискорено. Наприклад, уряд дозволив надавати стоматологічну допомогу, відкрити магазини і літні майданчики ресторанів з 11 травня.

«Ми відновили планові операції, але це не означає, що ми відновили їх на 100%. В першу чергу повинні проводитися ті операції, які були заплановані ще на березень-початок квітня. Щоб деякі з них не довелося перенести в ургентні. Також ми перенесли стоматологічну допомогу з четвертого етапу на перший. Ми розуміємо, що може бути ризик інфікування, але є запропоновані європейською практикою санітарні норми, і стоматології, медики, впевнений, будуть їх дотримуватися», – заявив головний санітарний лікар.

Також, за його словами, на другому етапі зняття обмежень можливе введення адаптивного карантину (зняття і введення обмежень локально по конкретним областям).

Поділитись