Південна Корея розробить систему ПРО і придбає авіаносець

Південна Корея розробить систему ПРО і придбає авіаносець

Південна Корея в найближчі п’ять років почне розробку власної системи перехоплення, подібної ізраїльському “Залізному куполу”.

Про це повідомляє “Ренхап” з посиланням на оборонний проект країни у понеділок, 10 серпня.

Вказано, що фактичне розгортання корейської версії ізраїльської системи ППО “Залізний купол”, як очікується, почнеться в кінці 2020-х або на початку 2030-х років, заявили чиновники Міноборони Республіки Корея.

Згідно оборонному проекту країни на 2021-2025 роки, Південна Корея також офіційно почне процедури придбання легкого авіаносця в наступному році і виробництво власного винищувача, який в даний час знаходиться в стадії розробки.

Крім того, Сеул планує розробити керовані ракети великої дальності “повітря-земля” і “повітря-корабель”.

Що стосується військово-морського флоту, то міністерство заявило, що протягом цього періоду країна почне будувати 3600-тонні і 4000-тонні підводні човни.

Програма Міноборони, розрахована на п’ять років, передбачає витрати в розмірі 300,7 трлн вон ($253 млрд), з них – 100 трильйонів он виділяються на підвищення обороноздатності, а решта 200 трлн вон – на управління збройними силами.

Південна Корея також планує ввести в експлуатацію військові супутники спостереження і безпілотні літаки спостереження до 2025 року. Протягом цього періоду вона також почне розробку надмалих супутників спостереження для здійснення моніторингу Корейського півострова в режимі реального часу.

Поділитись