Пісний борщ подорожчав на 22%

Пісний борщ подорожчав на 22%

Борщ став не по кишені багатьом жителям України, так як м’ясний за рік подорожчав на 9%, а пісний додав в ціні 22%.

Про це заявив у вівторок гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. “Борщ Гройсмана. Чому борщ можна називати за прізвищем прем’єр-міністрів? А тому, що саме від них залежить ціна на продукти, з яких готується борщ. І хоча голова попереднього уряду пішов, але саме від Володимира Гройсмана залежало кількість борщу, який собі могли дозволити на обід українці на заробітну плату або пенсію”, – написав Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що за рік пісний борщ подорожчав на 22%, а м’ясної – на 9%. Дорошенко привів статистику, згідно з якою в Україні свинина подорожчала на 5%, картопля подорожчала на 90%, буряк – на 10%, капуста додала в ціні 12%.

Крім того, вартість цибулі зросла на 71%, сметани – на 12%, а часнику – на 53%. Дешевше стала тільки морква, на 36%. “Оскільки багато собі не можуть дозволити купувати м’ясо, то останній рік був не найкращий для любителів відомого національного блюда. Багато стали вегетаріанцями мимоволі, а зараз навіть пісний борщ не по кишені”, – додав Дорошенко.

Фото Depositphotos / inagraur.ymail.com

Поділитись