Після закінчення карантину у світі прогнозують масовий голод

Після закінчення карантину у світі прогнозують масовий голод

Людство може очікувати голодом “біблійного масштабу” в разі, якщо не вживати ніяких дій вже в даний час, про це заявив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі.

За прогнозами організації, від наслідків пандемії коронавірусу до кінця 2020 року в світі голодуватиме близько 130 мільйонів людей.

“В той час, як ми стикаємося з пандемією COVID-19, ми знаходимося на межі пандемії голоду. Сьогодні разом з коронавірусів ми стикаємося не тільки з глобальною епідемією в прямому сенсі цього слова, але також зі світовою гуманітарною катастрофою”, – сказав він.

За словами директора програми, мільйони людей, які проживають в зонах конфліктів, виявилися на межі голодування. За даними ООН, з кризовим рівнем голоду зіткнулися 35 мільйонів чоловік.

Бізлі зазначив, що число людей, що померли від економічних наслідків коронавірусу, може перевищити число померлих безпосередньо від самого захворювання.

Раніше Міжнародна організація праці прогнозувала, що кількість людей, що втратили роботу через пандемію, до кінця поточного року може перевищити 25 мільйонів. Там також відзначили, що поточна криза став найсерйознішим з часів Другої світової війни, а рівень безробіття може істотно перевищити зафіксований при фінансовому колапсі 2008-2009 років.

За даними експертів, світ може очікувати глобальна економічна рецесія в зв’язку з пандемією. Згідно із заявою Міжнародного валютного фонду, в перші дні квітня близько 80 країн попросили МВФ про фінансову підтримку.

Попередні підрахунки, проведені фахівцями, оцінюють сумарний збиток, нанесений світовій економіці через поширення коронавірусу, більш ніж в п’ять трильйонів доларів.

Поділитись