Після тортур китаянка зменшилася в зрості на 15 см

Після тортур китаянка зменшилася в зрості на 15 см

Літня жінка з Китаю розповіла про жорстокі тортури, яким вона піддавалася під час свого семирічного ув’язнення.

Її ув’язнили за те, що вона займалася духовною традиційною практикою, яку компартія Китаю пригнічує майже 20 років.

Як повідомляє Epoch Times, 63-річна Лю Ся, колишня вчителька середньої школи з міста Паньші в північно-східній китайській провінції Цзілінь, піддавалася такому жорстокому поводженню в тюрмі, що її зріст зменшився на 15 сантиметрів, вона схудла на 20 кг і відчуває труднощі при ходьбі.

Лю є послідовницею Фалуньгун, традиційної практики самовдосконалення, що включає вправи, медитацію і глибоке моральне вчення. Фалуньгун переслідується в Китаї з 1999 року за наказом колишнього лідера Комуністичної партії Цзян Цземіня, після того, як він відчув загрозу у популярності цієї практики. За оцінками китайської влади, до початку переслідування близько 70 мільйонів китайських громадян з усіх верств суспільства були прихильниками Фалуньгун.

10 липня 2008 року місцеві поліцейські заарештували Лю і зажадали, щоб вона назвала імена інших послідовників Фалуньгун у цьому районі. Вони били її електричними кийками більше 30 годин після того, як вона відмовилася співпрацювати.

28 вересня 2009 року Лю Ся відправили до жіночої в’язниці «Хейцзуйцзи» на 7 років. У в’язниці Лю піддавали «промиванню мізків», катували, били електричними кийками, позбавляли сну і закривали в одиночній камері.

Фото Epoch Times.

 

Поділитись