Пєсков заявив, що ЗМІ невірно передали його слова про допомогу росіянам

Пєсков заявив, що ЗМІ невірно передали його слова про допомогу росіянам

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що ряд ЗМІ невірно витлумачили його слова про допомогу громадянам, сказані в інтерв’ю RTVI.

“Ні, цього не було. Це помилкова подача інформації”, – сказав він журналістам, зазначивши, що не говорив про надання прямої матеріальної допомоги росіянам.

Раніше в інтерв’ю RTVI Пєсков заявив, що РФ вистачить потенціалу, щоб амортизувати будь-які негативні наслідки кризи, а також для того, щоб, незважаючи на те, наскільки важкі умови настають, продовжувати виконувати весь обсяг соціальних зобов’язань. Таким чином він пояснив, чому в РФ немає прямих виплат для громадян в нинішніх умовах.

Пєсков вважає, що влада вжила заходів для підтримки громадян, які найбільше постраждали від кризи, викликаного коронавірусів.

“Я вас закликаю дуже уважно проаналізувати попередні два пакети заходів. Це важливо. Ті, хто втратив роботу після 1 березня будуть отримувати допомогу по безробіттю, причому по верхній планці, протягом 3 місяців. Плюс, тим, хто з дітьми, там додаткові гроші виділяються”, – сказав прес-секретар, коментуючи підрахунки Торгової палати про те, що якщо виплатити адресну допомогу по 20 тисяч рублів безробітним під час поточної кризи, то буде потрібно всього півтрильйона рублів. “Ці всі заходи вже прийняті, вам просто потрібно уважно з ними ознайомитися”, – порадив він.

Поділитись