Пєсков розповів, що Путін незадоволений роботою вугледобувної галузі

Пєсков розповів, що Путін незадоволений роботою вугледобувної галузі

Російський лідер Володимир Путін зустрівся з главами вугледобувних регіонів, профспілковими діячами та іншими представниками галузі та за підсумком дав ряд доручень до Дня шахтаря, повідомляється на сайті Кремля.

Президент залишився вкрай незадоволений зустріччю, його обурили доповіді представників профспілок про систему оплати праці, коли працівникам з одним і тим же функціоналом платять різну зарплату, повідомив його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Раніше повідомлялося, що Путін доручив уряду надати пропозиції щодо коригування схеми обчислення податку на видобуток вугілля до кінця жовтня, разом з МНС Росії – затвердити план заходів по рекультивації відпрацьованих вугільних родовищ на 1 грудня 2019 року. Разом з ФСБ Росії – станом на 1 лютого 2020 року забезпечити плани розвитку транзитних пунктів для експорту вугілля.

Також уряду доручено разом Російською незалежною профспілкою працівників вугільної промисловості підготувати поправки до законодавства, що стосуються медичної допомоги працівникам галузі. Разом з урядом республіки Комі – затвердити план розвитку монопрофільних муніципальних утворень – міських округів Воркута і Інта.

Фото Ройтерс.

Поділитись