Пєсков розкрив подробиці, як і від кого заразився COVID-19

Пєсков розкрив подробиці, як і від кого заразився COVID-19

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков розкрив подробиці про те, як і від кого заразився коронавірусною інфекцією.


За його словами, симптоматика COVID-19 виявилася, коли він знаходився вдома в самоізоляції.

“Протягом всього часу ми тестувалися і продовжуємо тестуватися практично в щоденному режимі. Тому було відчуття, що ти все-таки тримаєш це під контролем. Потім, на жаль, захворів один з моїх колег, з яким я спілкувався, і мені довелося після 1 травня сісти на режим самоізоляції “, – цитує Пєскова газета” Комерсант “.

Перебуваючи в самоізоляції, він розраховував виконувати службові обов’язки і при цьому наводити порядок вдома. Крім того, прес-секретар глави РФ продовжував здавати тести на коронавірус, і один з них показав наявність інфекції в організмі.

“Перший день не було взагалі ніяких симптомів, а потім почалася температура трохи вище 37. І ламало”, – описав свій стан він і зазначив, що у дружини Тетяни Навки проявилися такі ж симптоми.

Через кілька днів Пєсков і Навка поїхали в лікарню і зробили комп’ютерну томографію, завдяки чому “зловили вчасно” пневмонію. Пєскова довелося лягти в лікарню, тому що пневмонія виявилася двосторонньої.

“Зараз лікуються вдома навіть з пневмонією, якщо вона, наприклад, одностороння. Коли вона двостороння, вибору немає”, – зазначив він.

Розкривати подробиці лікування прес-секретар Путіна не став і підкреслив, що лікарі знають, що робити.

“Вірус дійсно дуже небезпечний, легко передається від людини людині, і уберегтися від нього гарантовано дуже і дуже складно. Єдиний шлях, і це треба розуміти тим, у кого є обтяжуючі обставини у вигляді хронічних хвороб і хто відноситься до старшої вікової групи, – треба сидіти вдома, уникати контактів із зовнішнім світом”, – підсумував Пєсков.

Поділитись