Пєсков: Росія не може перешкодити зближенню Києва з НАТО

Пєсков: Росія не може перешкодити зближенню Києва з НАТО

Росія зробить все, щоб мінімізувати для себе наслідки можливого зближення України з НАТО, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.


“Ми не можемо цьому перешкодити. І це неможливо”, – сказав представник Кремля в ефірі телеканалу “Росія-1” у програмі “Москва. Кремль. Путін”, відповідаючи на питання журналіста Павла Зарубіна про те, чи може РФ перешкодити зближенню України і НАТО.

“Але ми можемо мінімізувати наслідки таких кроків для нашої країни”, – упевнений Пєсков. “У мене немає сумніву, що, продовжуючи далі зближення України і НАТО, в Росії буде зроблено все, що необхідно”, – підкреслив він.

Міністр оборони США Ллойд Остін в жовтні побував з візитом в Києві, де обговорив з українським колегою Андрієм Тараном взаємодію у військовій сфері. Пізніше він зустрівся з президентом країни Володимиром Зеленським. Глава української держави на переговорах зазначив, що США залишаються для України головним партнером в області безпеки і оборони. Глава Пентагону заявив про підтримку прагнення України в НАТО і підкреслив, що жодна третя країна не має права вето на вступ в НАТО.

У четвер, виступаючи на пленарному засіданні клубу “Валдай”, президент РФ Володимир Путін зазначив, що Остін своїми заявами фактично відкриває Україні двері в НАТО. Він зауважив, що ніхто з членів альянсу не висловлюється проти перспективи вступу України в НАТО. За словами російського лідера, формальне членство України в НАТО може не відбутися, а військове освоєння території вже йде, що реально створює загрозу для РФ.

Поділитись