Пєсков прокоментував ідею передачі заморожених російських активів Києву

Пєсков прокоментував ідею передачі заморожених російських активів Києву

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв’ю, говорячи про можливість передачі заморожених фінансів Росії Києву, заявив, що США та Європа, привласнивши одного разу те, що їм не належить, втратять довіру власників.


“США та європейські країни, Європейський союз говорять про те, що можна привласнити те, що їм не належить. Зробивши це одного разу, вони втратять довіру всіх тих, хто має там власність, бо саме з того моменту, якщо це станеться, жоден інвестор в американську чи європейську економіку, жодна країна, яка має там свої авуари, не зможе спати спокійно, тому що вони не знатимуть, що наступного моменту спаде на думку людям, які сидять у Вашингтоні чи Брюсселі”, – сказав він.

Рік тому в Женеві пройшов саміт лідерів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена. Наразі, як раніше заявив Пєсков, діалог як такий між країнами відсутній.

Західні країни запровадили санкції проти РФ через Україну. Путін заявляв, що політика стримування та ослаблення Росії – це довгострокова стратегія Заходу, а санкції завдали серйозного удару по всій світовій економіці. За словами президента РФ, США та Євросоюз фактично оголосили дефолт за зобов’язаннями перед Росією, заморозивши її валютні резерви.

У ряді країн у рамках санкційної політики також приймаються рішення щодо заморожування активів та нерухомості російських бізнесменів. Голова МЗС України Дмитро Кулеба раніше попросив країни G7 ухвалити закони, які дозволять конфіскувати активи РФ та передати їх Україні.

Поділитись