Пєсков прокоментував дату обміну з Україною

Пєсков прокоментував дату обміну з Україною

У Кремлі утрималися від коментарів у зв’язку з повідомленнями про те, що обмін ув’язненими між Росією і Україною може початися 7 вересня.

“Тема чутлива. Анонсів тут бути не може”, – цитує Пєскова «Інтерфакс». Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пообіцяв, що “факт стане відомим”.

Раніше два дипломатичних джерела повідомили, що процес обміну ув’язненими між Росією і Україною буде запущений до кінця цього тижня. При цьому підкреслювалося, що домовленості носять лише попередній характер, писав News.ru.

Напередодні уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова підтвердила, що переговори з обміну затриманими особами між Україною і Росією активно ведуться. Омбудсмен заявила, що потрібно провести необхідні юридичні процедури.

Москалькова і її українська колега Людмила Денисова обмінялися списками ув’язнених в середині липня 2019 року. Пізніше сторони домовилися про обмін за формулою «35 на 35». Київ розраховує на участь в процесі режисера Олега Сенцова і моряків, затриманих в Керченській протоці.

Фото ТАСС.

Поділитись