Пєсков пояснив підвищення зарплати Путіна

Пєсков пояснив підвищення зарплати Путіна

Підвищення зарплати президента Росії – планове. Про це, як повідомляє РІА Новини, заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков.

На інтернет-порталі правової інформації був офіційно опублікований указ президента «Про підвищення грошового винагороди осіб, що заміщають державні посади Російської Федерації». Згідно з ним, з 1 жовтня в 1,043 рази або на 4,3% підвищені заробітні плати глави держави, прем’єр-міністра, міністрів оборони, внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій, глав ФСБ, ФСО, Росгвардії, Ради безпеки, Служби зовнішньої розвідки, уповноваженого по правам людини, Державної фельд’єгерської служби, першого заступника голови уряду, голови Центральної виборчої комісії, його заступника і секретаря.

Крім того, двома окремими указами Путін в ті ж 1,043 рази підвищив винагороди генерального прокурора і начальника Слідчого комітету.

«Планова індексація», – пояснив Дмитро Пєсков.

У травні стало відомо, що з 1 січня зарплата співробітників російської адміністрації президента зросла на 10%. Коментуючи це, офіційний представник Кремля заявив, що ці 10% були «зрізані» чотири роки тому, а тепер їх «просто повернули».

Поділитись