Пєсков назвав перший крок для діалогу між Росією і Україною

Пєсков назвав перший крок для діалогу між Росією і Україною

Прекрасним першим кроком щодо поліпшення відносин між Росією і Україною стало б звільнення журналіста Кирила Вишинського.

Про це, як повідомляє ТАСС, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Сьогодні перший помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір заявив про готовність влади країни до переговорів з Росією щодо Донбасу, а можливим першим кроком до цього назвав звільнення моряків, заарештованих після керченського інциденту.

“Повернення Вишинського могло б бути прекрасним першим кроком”, – відповів Пєсков на прохання прокоментувати думку Шефіра.

Вишинський був затриманий і заарештований в Києві навесні минулого року. Його звинувачують в незаконному обороті зброї і державній зраді.

24 українських моряка були затримані в Керченській протоці восени 2018 року. Пізніше їх заарештували за звинуваченням у незаконному перетині державного кордону Росії. У кінці червня Міністерство закордонних справ Росії направило Україні ноту про те, що моряки можуть бути звільнені відразу після надання письмових гарантій їх участі в досудових засіданнях і судовому процесі. Український МЗС відповів на ноту відмовою.

Фот ТАСС.

Поділитись