Підводний човен США “облущився” після першого виходу в океан

Підводний човен США “облущився” після першого виходу в океан

Ударний підводний човен Colorado Другого флоту ВМС США в першому ж поході втратив частину свого захисного покриття.

Ця проблема актуальна для всіх американських і британських субмарин. Colorado відноситься до третього покоління ударних атомних підводних човнів типу Virginia (Block III). Субмарина була введена в дію в 2018 році, базується в Гротоне, штат Коннектикут і вважається зовсім нової. Проте з першого походу підводний човен повернувся з масивними дірами в захисному покритті корпусу. Справедливості заради треба додати, що вона пройшла приблизно 39 тисяч морських миль (два екватора) і шлях її пролягав в суворих арктичних водах.

Точний маршрут Colorado засекречений, проте відомо, що вона побувала за Полярним колом, відвідувала військово-морські бази Хоконсверн (Норвегія) і Фаслейн (Шотландія). В останньому порту частина покриття на бортах субмарини вже була відсутня, але при поверненні в США корабель втратив ще як мінімум один фрагмент.

У вересні 2019 року в адресу суднобудівної компанії Newport News Shipbuilding прозвучали звинувачення в фальсифікації тестів стелс-оболонки бойових субмарин. Colorado побудована на інший верфі, Electric Boat – це свідчить, що проблеми із захисним покриттям не поодинокі, пише Forbes.

Поділитись