В Україні зафіксований підвищений рівень захворюваності на COVID-19

В Україні зафіксований підвищений рівень захворюваності на COVID-19

Тренд підвищення рівня захворюваності останніх кількох днів має просте пояснення: наше суспільство досить легковажно поставилося до рекомендацій МОЗ, а пом’якшення карантинних заходів сприйняло як повне їх скасування

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Міністерства охорони здоров‘я Максим Степанов.

«Я хочу наголосити: влада обрала стратегію адаптивного карантину задля поступового виходу з коронавірусної кризи», — підкреслив він.

Проте карантин досі діє. Важливо не плутати поняття пом’якшення і скасування, адже загроза COVID-19 така ж велика, як і раніше.

«Ми бачимо сумну статистику збільшення випадків захворювання і в інших країнах. Рівень передачі вірусу у Німеччині останніми днями знову перевищує критичне значення. У Китаї, звідки почалась епідемія, готуються до нового спалаху. Ще однією країною, влада якої оголосила про початок другої хвилі, стала Південна Корея. Бразилія та Індія також ставлять нові антирекорди», — сказав Степанов.

В Україні ж останні тижні спостерігалась позитивна динаміка захворюваності. Але останні дані та легковажне ставлення громадян до своєї безпеки тривожать, інформує «МОЗ України» в Telegram.

Очільник МОЗ підкреслив, що здоров’я — це, в першу чергу, про самосвідомість та відповідальність.

“Міністерство несе відповідальність за створення заходів превенції та реалізацію лікування, інші органи виконавчої владі — за контроль та дотримання карантинних заходів, місцева влада — за створення умов для дотримання карантину. Але все це не працюватиме, якщо ви не візьмете на себе відповідальність за своє життя і продовжите легковажно ставитися до себе та близьких”,- наголосили в МОЗ.

Поділитись