Підозрюваний у катастрофі MH17 заявив про бажання брати участь в судовому процесі

Підозрюваний у катастрофі MH17 заявив про бажання брати участь в судовому процесі

Один з чотирьох підозрюваних у справі збитого над Україною в 2014 році малайзійського Boeing МН17 заявив про бажання брати участь в судовому процесі.

Про це повідомив координатор зі зв’язків з громадськістю окружного суду Гааги Монік Бюнк. За її словами, до суду звернулася якась юридична фірма, яка має намір захищати інтереси відповідача у цій справі.

“Це єдине, що ми знаємо. Ми не знаємо, чи буде цей підозрюваний брати участь в судових слуханнях у березні”, – сказала Бюнк. Назва адвокатської контори, а також ім’я підозрюваного представник суду не уточнила, пославшись на таємницю слідства.

19 червня 2019 року Спільна слідча група звинуватила в катастрофі літака росіян Ігоря Гіркина (Стрелкова), Олега Пулатова, Сергія Дубинського і українця Леоніда Харченка. Окружний суд Гааги почне розгляд справи про катастрофу МН17 в Донбасі 9 березня 2020 року.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, підбили в Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Міжнародна слідча група за підсумками розслідування постановила, що повітряне судно було збито ракетою комплексу «Бук».

Поділитись