Під Харковом розбився військовий літак

Під Харковом розбився військовий літак

У Харківській області впав тренувальний літак Л-39 під час виконання навчального польоту.

Як пише “Бизнес.медиа”, пілот після повідомлення про позаштатну ситуацію прийняв рішення про катапультування. Літак впав біля села Старовірівка.

“2 липня 2019 близько 16.00 під час виконання курсантом третього курсу Харківського національного університету Повітряних Сил чергового самостійного навчально-тренувального польоту за маршрутом на літаку Л-39 виникла позаштатна ситуація. Пілот повідомив про неї групу керівництва польотів і було прийнято рішення про катапультуванні”, – йдеться в повідомленні прес-служби Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

“Після катапультування і приземлення курсант самостійно вийшов на зв’язок і повідомив, що ушкоджень немає, стан здоров’я задовільний. За ним екстрено виїхала група пошуковців. Літак впав у полі біля селища Старовірівка Куп’янського району Харківської області. Завдяки впевненим діям керівника польотів і вмілим діям курсанта жертв і постраждалих немає. Призначена спеціальна комісію, яка з’ясовуватиме причини аварії “, – додали в прес-службі.

За попередніми даними, падіння літака під управлінням курсанта вищого навчального закладу відбулося через відмову двигуна під час навчального польоту. Пілот зробив аварійне катапультування, в результаті падіння літак загорівся.

“В даний час огляд місця події триває, поліцейські з’ясовують всі обставини події”, – додали в поліції.

Фото прес-служби університету.

Поділитись